Naukowcy ustalili skład mandarynki: dużo białych nitek i pie*dolenia przy stole

Aleksandra Kasprzak
09 grudnia 2022, 12:47 • 1 minuta czytania
Wieloletnie badania nad owocowym gościem przy wigilijnym stole w końcu zakończone! Naukowcy odkryli, że mandarynka, poza skórką i słodkim miąższem, składa się z białych nitek goryczy i skondensowanego w cząsteczkach pie*dolenia przy stole.
Fot. 123rf.com
Więcej ciekawych artykułów znajdziesz na stronie głównej

– Mandarynka to gatunek rośliny niezwykle chłonnej, w której strukturę wsiąkają wszelkie niesnaski – tłumaczy profesor z University of Edinburgh. – Przebadaliśmy dziesięć tysięcy mandarynek. Im dłużej narażone są na niekomfortowe pytania o stan majątkowy, przebyte choroby i status związku, tym bardziej obrastają w białe nitki, które mają za zadanie zatruć życie dziwnym rozmówcom.


Okazało się, że mandarynki tworzą w ten sposób warstwę ochronną przed bezsensownymi pytaniami, których nikt nie chce słyszeć w trakcie transformacji swojego ciała w pojemnik na niezdrową ilość sałatki jarzynowej.

– Mandarynka po wchłonięciu w siebie sporej dawki seksizmu, homofobii i pytań podpitego wujka, ma w sobie tylko 10% miąższu, 40% białych nitek 20% twardniejącej skorupy i 30% zgorzknienia.

Po czasie sama z siebie zaczyna powtarzać:

– Ja w twoim wieku miałam już cztery lata więcej, męża, helikopter i dwa kredyty.

Istnieje ryzyko, że poziom zgorzknienia mandarynek sprawi, że utraci ona status owocu, a głównym czynnikiem wyróżniającym ją wśród innych będzie gąszcz białych nitek i rubaszny rechot.

Więc jeśli zobaczycie mandarynkę w centrum debaty na temat nieuprzejmego weganina, który odmówił pałaszowania schabowego – czym prędzej zabierzcie ją ze stołu. Cierpi tak samo, jak wy.

To jest ASZdziennik. Wszystkie cytaty i wydarzenia zostały zmyślone.