Jesz placki ziemniaczane na słodko, czy jesteś normalnym człowiekiem? [QUIZ]
Dlatego czym prędzej szykuj placki ziemniaczane, najlepiej te gotowe z Aviko, bo będzie szybciej i smakują jak u babci.
Czas sprawdzić, jakim plackiem ziemniaczanym jesteś.
1. Jak zaczynasz swój jedzeniowy dzień?
A. Lubię wystartować z czymś niestandardowym, bo po takim poranku nie dziwią mnie fakapy w pracy – leję keczup na jajecznicę, jakby jutra miało nie być.
B. Od dziecka należę do Stowarzyszenia Kanapek Na Śniadanie i nie zamierzam go opuszczać.
C. Żywię się głównie myślami o weekendzie.
2. Widzisz przed sobą ziemniaka. O czym myślisz?
A. „Ach, pewnie smakowałby wyśmienicie z odrobiną miodu i konfiturą żurawinową!”
B. „Skoro jest ziemniak, to są też placki ziemniaczane. Proste!”
C. „Co to za śmierdząca skrobią piłka przypominająca twarz mojego/mojej eks?”
3. Jesteś na imprezie i ktoś proponuje egzotyczną przekąskę, np. grillowane robaki. Co robisz?
A. Jasne, żaden problem, wrzucaj mi dżdżownicę do buzi!
B. „Yyy, chętnie, ale tak się składa, że akurat moje żelazko zostało na gazie, więc, eee, lepiej pobiegnę do domu, a wy zapomnijcie o moim istnieniu”.
C. Obślizgły robak spada ci na ziemię. Trochę głupio, więc podnosisz i zjadasz.
4. Jak reagujesz, gdy znajdziesz w lodówce ostatni kawałek ciasta?
A. Robisz kawę, zalewasz nieco przyschnięte ciasto bitą śmietaną i zjadasz wszystko, czując się jak król życia.
B. Ledwo zauważalnie odrywasz kawałeczek od ostatniego kawałka – głupio nie zostawić nic domownikom.
C. Pałaszujesz ciasto na stojąco przy lodówce niczym świnka, która od tygodnia nie miała dostępu do paśnika.
5. Jesteś w restauracji i kelner przez przypadek upuszcza Twoje danie na stół. Co robisz?
A. Akceptujesz ten artystyczny sposób podania, zalewasz wszystko dżemem i liżesz stół.
B. Współodczuwasz z kelnerem, bo wyobrażasz sobie, że przydarzyłoby ci się to samo przy próbie podania obiadu rodzinie swojej partnerki/partnera.
C. Prosisz, żeby podniósł danie, póki nie minęły 3 sekundy. Przecież bakterie są uprzejme i czekają, prawda?
6. Jesteś dowódcą w I Oddziale Kontrowersyjnej Żywności. Twoim zadaniem jest wprowadzenie dekretu na temat pizzy hawajskiej. Jakie stanowisko przyjmujesz?
A. Walczysz w imieniu współpracy słodkiego ze słonym.
B. Stawiasz na jedność profilu smakowego i delegalizujesz ananasowy fetysz.
C. Wstrzymujesz się od głosu, bo w sumie lubisz wszystko i zawsze wyjadasz brzegi ciasta po znajomych.
7. Twój crush się przeziębił, prosi cię o pomidorową, ale wiesz, że tak naprawdę to test waszej relacji. Co robisz?
A. Coś niestandardowego – wrzucasz ryż do zupy, a jeśli dobrze to zniesie, to dokroisz trochę ananasa.
B. Stawiasz na klasykę – nic tak nie uzdrawia jak tradycyjna pomidorowa z makaronem.
C. Zadanie cię przerasta, więc zamawiasz zupę na dowóz. Dobra wiadomość: właśnie przyszedł kurier. Zła: weź od niego zupę, bo cieknie.
Sprawdź swoje odpowiedzi.
Najwięcej odpowiedzi A: PLACEK ZIEMNIACZANY NA SŁODKO
Ty – cukrowa wróżka, Mesjasz Ananasa. Stworzony, by mącić w gęstym garze ludzkich kubków smakowych. Czasem świat cię nie rozumie, bo nie jest gotowy na wirtuozów, ale czekasz cierpliwie, aż dostrzegą twój potencjał. I aż twoja domowa kuchnia z kanapkami „z resztek” otrzyma gwiazdkę Michelin.
Najwięcej odpowiedzi B: WYTRAWNY PLACEK ZIEMNIACZANY
Dobrze się czujesz w tym, co znasz. Miła i przetestowana kołderka z gulaszu, kąpiel w kwaśnej śmietanie – to wszystko sprawia, że w codziennych kontaktach jesteś osobą znaną i szanowaną. Każdy chce się z tobą przyjaźnić. Jesteś jak placki ziemniaczane z Aviko – solidny i zawsze gotowy.
Najwięcej odpowiedzi C: PLACEK, KTÓRY SPADŁ Z TALERZA
Ale spokojnie, jeszcze nie minęły 3 sekundy, jeszcze jest szansa! Może z tymi 3 sekundami to mit, ale kogo to obchodzi? Trochę obrosło ci się kurzem, ale to nieważne, bo nie obchodzą cię kłamliwe standardy smaku i piękna – czujesz się sobą, zjadając zimne placki z czekoladą o 4 rano. I co? I super. Najważniejsze, że nie jesteś przypalony.
To jest ASZdziennik. Materiał powstał we współpracy z Aviko.