Rok 2056: Trwa debata, czy ograniczyć produkcję mięsa dla powstrzymania globalnego ocieplenia

Paweł Mączewski
13 marca 2023, 16:53 • 1 minuta czytania
Ważna rocznica. Mijają 33 lata od badań alarmujących, że trzeba ograniczyć produkcję mięsa, nabiału i ryżu. Zdaniem naukowców miało to zmniejszyć emisję gazów cieplarnianych wpływających na wysoką temperaturę planety. Przywódcy ocalałych plemion wrócą dziś do tematu, czy dla dobra świata warto jeść mniej mięsa i serów.
Fot. 123rf.com/pasek-tvpis.pl
Więcej ciekawych artykułów znajdziesz na stronie głównej

Jak podają nasze archiwa: badania pojawiły się na początku 2023 roku w czasopiśmie Nature Climate Change. Naukowcy informowali wtedy m.in., że ograniczenie spożycia mięsa w bogatych krajach zmniejszyłoby wzrost temperatury nawet o 55%.


Taka propozycja wywołała stanowczy protest wśród konserwatystów, środowisk prawicowych i fanatyków wakacyjnych grillów. Przywódcy państw, które przetrwały klimatyczny kataklizm spotkają się dzisiaj po raz kolejny, by debatować, czy ograniczenie jedzenia mięsa jest koniecznością.

Z innych informacji: Gazor Mściwy Lord Bezdroży zwiększa racje wody do szklanki tygodniowo. Poniżej przegląd aktualności "Pustynnych Wiadomości".

1.

2.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

To jest ASZdziennik. Wszystkie cytaty i wydarzenia zostały zmyślone, ale w czasopiśmie Nature Climate Change naprawdę pojawił się artykuł o wpływie produkcji mięsa, nabiału i ryżu na globalne ocieplenie.