ASZ_avatar

PILNE: popularna restauracja sprawi, że zapomnisz, czym jest savoir-vivre

redakcja ASZdziennik.pl

02 kwietnia 2024, 11:02 · 1 minuta czytania
Osiągnięto maksymalny poziom smaczności! Poznaliśmy pierwszą w historii restaurację odznaczoną prestiżowym laurem, który w pełnej wersji brzmi: „Jest tak smacznie, że nie obchodzi mnie, po której stronie powinien leżeć nóż, a po której widelec, bo jedyne, czego pragnę, to jedzonko".


PILNE: popularna restauracja sprawi, że zapomnisz, czym jest savoir-vivre

redakcja ASZdziennik.pl
02 kwietnia 2024, 11:02 • 1 minuta czytania
Osiągnięto maksymalny poziom smaczności! Poznaliśmy pierwszą w historii restaurację odznaczoną prestiżowym laurem, który w pełnej wersji brzmi: „Jest tak smacznie, że nie obchodzi mnie, po której stronie powinien leżeć nóż, a po której widelec, bo jedyne, czego pragnę, to jedzonko".
Fot. CANVA
Więcej ciekawych artykułów znajdziesz na stronie głównej

Restauracja biorąca udział w RestaurantWeek® ustanawia nowy standard w kulinarnej doskonałości, zdobywając unikalne wyróżnienie za smak, który zapada w pamięć. Rzadko spotykana intensywność aromatów i perfekcja w każdym detalu serwowanych dań skłaniają do refleksji nad konwencjonalnymi normami etykiety i savoir vivre.

RestaurantWeek® to idealna okazja, by spróbować przetestować swoją odporność na zbliżanie języka do talerza podczas konsumpcji pysznego 3-daniowego posiłku w baaardzo rozsądnej cenie. Festiwal odbędzie się m.in. w Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, we Wrocławiu, w Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku oraz w Warmii i na Mazurach, a pracownicy wszystkich restauracji będą bacznie obserwować, kto z gości będzie kolejny, wykaże się odwagą i uniesie talerz zaskakująco blisko ust.

Badanie przeprowadzone podczas Festiwalu RestaurantWeek® wykazało, że goście jednej z restauracji byli tak zachwyceni podawanymi daniami, że z trudem powstrzymywali się od kończenia z językiem, nie na brodzie, ale w talerzu. Restauracja ta, preferująca anonimowość do czasu dalszych badań, otrzymała specjalne wyróżnienie za swoje kulinarne osiągnięcia.

– To okrutne, że resztki, których nie można wydobyć sztućcami, tak po prostu się marnują. Przecież to właśnie one nasączone są całą esencją dania – żali się 32-letni Adrian, stały bywalec RestaurantWeek®. – Oczywiście mówię z doświadczenia kolegi.  To jest ASZdziennik. Wszystkie wydarzenia i cytaty są zmyślone, ale RestaurantWeek® istnieje naprawdę. Więcej informacji tutaj.