
Właściciele budek z lodami rzemieślniczymi czują już na plecach chłodny oddech konkurencji. Wszystko za sprawą nowej orzeźwiającej przekąski, która podbija serca i podniebienia dzieci i dorosłych na całym Pomorzu.
- Nasze zakręcone ziemniaki zna i kocha każdy, ale nie chcieliśmy spocząć na laurach - mówi nam Jędrzej Potatosiewicz, wynalazca słynnego już spiralnego kartofla.
Jak zdradza nam pan Jędrzej, główną barierą w maksymalizacji zysków ze sprzedaży zakręconych ziemniaków były wysokie temperatury powietrza.
- Podczas 30-stopniowych upałów nie każdy ma ochotę na ciepłą przekąskę, ale mimo tego każdy tęskni za ziemniaczanym smakiem. Dlatego powstała oferta, dzięki której smażalnie mogą konkurować z lodziarniami jak równy z równym - zapewnia pan Jędrzej.
Zakręcony Ziemniak SORBET © to propozycja dla turystów szukających nasycenia i orzeźwienia, którym znudziły się tradycyjne nadmorskie przekąski.
Zakręcony Ziemniak SORBET © stworzono na bazie najlepszych gatunków ziemniaka pochodzących z Wielkopolski. Ceny za porcję są przystępne i wahają się od 18 do 25 zł w zależności od wielkości ziemniaka i zawartości skrobi w bulwie. Przekąska jest odpowiednia dla wegan.
Na odważny ruch producentów zakręconych ziemniaków zareagowały już producenci lodów. Z niepokojem obserwują wzrost zainteresowania nowym ziemniakiem i przygotowały odpowiedź, licząc na to, że tegoroczne lato nad Bałtykiem okaże się chłodne.
W pierwszych lodziarniach można już dostać wyjątkowe ciepłe lody PUREE © stworzone na bazie ziemniaków, mleka i masła.
To jest ASZdziennik. Wszystkie cytaty i wydarzenia zostały zmyślone.