
REKLAMA
Chiński wywar o mięsno-warzywnej nucie podany z pszennymi nudlami w symfonii z dodatkiem suszonego pora oraz japońskiej przyprawy Aji-no-moto.
Aromatyczna kromka żytnio-pszennego chleba wypiekanego z mąki z Polskich Młynów skąpana w nostalgicznej polewie z pomidorowego sosu o słodko-octowym aromacie minionego lata.
Pachnące listopadowym świtem pół-wegańskie paluszki wiedeńskie w sosie własnym w akompaniamencie musu z mielonych ziaren białej gorczycy jak z czasów dzieciństwa.
Regionalne foie gras o kremowej, aksamitnej konsystencji ze specjalnie wyselekcjonowanych kurcząt rasy Brojler z dodatkiem kasz, warzyw i serwatki ze stołu podlaskich magnatów.
Aromatyczna zupa na bazie soku ze zbieranych jesienią buraków ćwikłowych w upojnym tańcu z majerankiem, liściem laurowym i matczyną miłością, podawana w ceramicznym naczyniu ze specjalnym uchwytem oraz crustą z czarnej herbaty.
Nadwiślańska wariacja na temat tradycyjnego włoskiego placka drożdżowego skryta pod pierzynką z przetartych pomidorów, żółtego sera, cebuli i pomidorów, których kohabitacja tworzy miłosny uścisk gorący i półpłynny z wierzchu, acz zmrożony i chrupiący w środku.