Fot. ASZdziennik.pl
Reklama.

Ogórkowa Margarita

Składniki:
Słoik przetartych ogórków kiszonych
Kieliszek wody ognistej
Kostka rosołowa
Parówka
Cebula do dekoracji
Przygotowanie: Rozgniatamy kostkę rosołową. Krawędzie kielicha zwilżamy sokiem z cebuli. Obtaczamy krawędź kieliszka w kostce. Wlewamy 40ml wody ognistej, dodajemy przetarte ogórki. Parówkę łamiemy w pół, cebulę obieramy, wykrajamy krążek. Dekorujemy kieliszek cebulą.

Blu Kurakało

Autorska wariacja ASZdziennika na temat pinacolady.
Składniki:
Słoik majonezu
Niebieski napój izotoniczny
Woda ognista
Wiórki koksowe
Parówka do dekoracji
Przygotowanie: Majonez mieszamy z wodą ognistą w dowolnej proporcji. Przelewamy do wysokiej szklanki. Dopełniamy izotonikiem. Całość dekorujemy wiórkami kokosowymi i parówką.

Krwawa mery

Składniki:
Woda ognista
Ketchup
Kostka rosołowa
Przygotowanie: Wysoki kieliszek napełniamy do połowy wodą. Dopełniamy ketchupem, mieszamy. Zamiast soli i pieprzu używamy kostki rosołowej.
A oto jak powyższe drinki wykonał ASZdziennik:

Modżajto

Składniki:
Pół główki cebuli dymki
2 łyżki proszku do pieczenia
Szczypiorek
Woda ognista
Woda ognista gazowana
Szampan
Przygotowanie: Do wysokiej szklanki wlewamy wodę ognistą i wodę ognistą gazowaną. Dodajemy proszek do pieczenia. Dolewamy 40ml szampana. Cebulę dymkę obieramy ze skórki, którą wkładamy do napoju. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

Adwokat diabła

Składniki:
Żółtko z jajka
Woda ognista
Herbata z cytryną (najlepiej taka, która wzniosła krzyk u sąsiada)
Liść laurowy
Przygotowanie: Do kieliszka wlewamy żółtko jajka. Dolewamy 40ml wody ognistej, dopełniamy herbatą. Dekorujemy liściem laurowym.
To jest ASZdziennik autorstwa Redaktora Kurakało. Część wydarzeń i cytatów wydarzyła się naprawdę. Konsumpcja wyżej wymienionych drinków grozi problemami gastrycznymi. (b)