Przygotowanie: Majonez mieszamy z wodą ognistą w dowolnej proporcji. Przelewamy do wysokiej szklanki. Dopełniamy izotonikiem. Całość dekorujemy wiórkami kokosowymi i parówką.
Krwawa mery
Składniki:
Woda ognista
Ketchup
Kostka rosołowa
Przygotowanie: Wysoki kieliszek napełniamy do połowy wodą. Dopełniamy ketchupem, mieszamy. Zamiast soli i pieprzu używamy kostki rosołowej.
A oto jak powyższe drinki wykonał ASZdziennik:
Modżajto
Składniki:
Pół główki cebuli dymki
2 łyżki proszku do pieczenia
Szczypiorek
Woda ognista
Woda ognista gazowana
Szampan
Przygotowanie: Do wysokiej szklanki wlewamy wodę ognistą i wodę ognistą gazowaną. Dodajemy proszek do pieczenia. Dolewamy 40ml szampana. Cebulę dymkę obieramy ze skórki, którą wkładamy do napoju. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
Adwokat diabła
Składniki:
Żółtko z jajka
Woda ognista
Herbata z cytryną (najlepiej taka, która wzniosła krzyk u sąsiada)
Liść laurowy
Przygotowanie: Do kieliszka wlewamy żółtko jajka. Dolewamy 40ml wody ognistej, dopełniamy herbatą. Dekorujemy liściem laurowym.
To jest ASZdziennik autorstwa Redaktora Kurakało. Część wydarzeń i cytatów wydarzyła się naprawdę. Konsumpcja wyżej wymienionych drinków grozi problemami gastrycznymi. (b)