
Reklama.
Małgorzata Gosiewska, wicemarszałek Sejmu zdradziła na łamach "Super Expressu", że najlepszą i niedrogą formą wypoczynku jest wyjazd do lasu pod namiot, bo każdego na to stać. Jednocześnie sfotografowała się na łonie natury z kanapką z kawiorem.
Nie wszystkim jednak to zdjęcie przypadło do gustu. Dziwne.
Należy jednak pamiętać o tym, jak ważna jest dieta w trakcie biwakowania. Zwłaszcza podczas nocowania w lesie z dala od cywilizacji.
Tutaj na ratunek przychodzi "Menu pod brzozą" posłanki Gosiewskiej, które doda trochę prestiżu wśród dzikich zwierząt zamieszkujących okolice.
Śniadanie: kanapki z kawiorem Almas.
Przystawki: Grillowane krewetki w maślanej polewie z czosnkiem.
Przystawki: Grillowane krewetki w maślanej polewie z czosnkiem.
Wiadomo nie od dziś, że śniadanie jest najważniejszych posiłkiem dnia. Dodaje sił i nastawia nasze samopoczucie. Jedząc kanapki z kawiorem Almas można pomyśleć o swojej miłości do Polski i poczuć wdzięczność, że się mieszka w tak dobrze prosperującym kraju.
Grillowane krewetki w maślanej polewie z czosnkiem staną się idealną forpocztą dla dwudaniowego obiadu w godzinach popołudniowych.
Pierwsze danie: Zupa z jaskółczych gniazd.
Drugie danie: Perliczki z sosem z zielonego pieprzu.
Wino: Cheval Blanc 1947.
Drugie danie: Perliczki z sosem z zielonego pieprzu.
Wino: Cheval Blanc 1947.
Dzięki słynnej zupie z jaskółczych gniazd poczujemy jeszcze większą więź z otaczającą nas naturą. Perliczki z sosem z zielonego pieprzu na drugie danie przypieczętują dominację ptactwa w naszym głównym posiłku dnia.
Wszystko to warto popić lekko schłodzonym kieliszkiem Cheval Blanc z 1947 roku. Wskazane jest w tym miejscu pomyśleć o odwadze i poświęceniu Jarosława Kaczyńskiego, bez którego nie wiadomo, czy Polacy wciąż nie jeździliby na szparagi.
Deser: Mus czekoladowy z mango.
Kawa: Kopi Luwak.
Kawa: Kopi Luwak.
Pora osłodzić sobie trochę życie pysznym musem czekoladowym z mango. Deser będzie idealnie pasował do kawy Kopi luwak. Ta natomiast doda nam werwy w walce z wrogą UE i z "totalną opozycją", czyli piątą kolumną zbrodniczej opcji niemieckiej.
Kolacja: Pasztet strasburski z ziarnami gorczycy i cebulkami w sosie z kaczki.
Koniec dnia miło pożegnać tradycyjnym daniem Francuzów, których - jak wszyscy wiedzą - Polacy nauczyli jeść widelcem. Nie ma za co!
W następnej odsłonie kulinarnych specjałów Małgorzaty Gosiewskiej posłanka PiS pokaże, jak przygotować wszystkie te dania jedynie przy pomocy menażki turystycznej i zestawu przetrwania. Smacznego!
To jest ASZdziennik. Wszystko oprócz rozmowy Małgorzaty Gosiewskiej z "Super Expressem" zostało zmyślone.